Uit in Brussel 2016

You are here

Uit in Brussel 2016

Aanbevelingen van Gastenverblijf Living in Brûsel

Wij helpen onze gasten Brussel te verkennen en te beleven. Contacteer ons op +32 2 2414515

Evenementen agenda voor Brussel:

Spanish Still Life; Velazquez, Goya, Picasso, Miro, ...
23 februari - 27 mei 2018

Het stilleven neemt een prominente plaats in tussen de picturale genres van de Westerse beeldende kunst, maar wordt te vaak bekeken als een academische oefening in imitatio. Deze ambitieuze, originele tentoonstelling zet die perceptie op z’n kop met een overzicht van 400 jaar Spaanse stillevens.
Het Spaanse stilleven neemt een unieke plaats in binnen de Europese context, met een onmiskenbare verwantschap met Vlaamse en Italiaanse modellen, maar een resoluut eigen beeldtaal, ontwikkelt door Sanchez Cotán en zijn tijdgenoten. Het genre kent een ongeziene vlucht in de late barok om  in de twintigste eeuw plots een echt strijdperk voor de kunsten te worden. De avant-garde vindt in het stilleven namelijk een uniek middel voor een nieuw experiment: het kubisme.

 

Fernand Léger - Schoonheid alom
09 februari ’18 — 03 juni ’18    

BOZAR brengt met een tentoonstelling over een van de bekendste moderne kunstenaars, en een gepassioneerde observator van een bruisende eeuw: Fernand Léger. Zijn schilderstijl breekt met de artistieke conventies van zijn tijd en probeert de versnippering en het gesyncopeerde ritme van een almaar sneller wordende samenleving te vatten. Hij schildert stedelijke landschappen vol auto’s en machines. Voor hij schilder werd, liep Léger stage bij een architect, en die bijzondere band met architectuur blijft. Met de avant-gardedichters deelt hij de fascinatie voor nieuwe manieren om visueel te communiceren, zoals reclame en typografie.

 

Europalia Arts Festival Indonesia

Disover the three main exhibitions of the Festival

Ancestors & Rituals - 11 10 '17 > 14 01 '18 @ BOZAR

Power and other things. Indonesia & Art (1835-now) - 18 10 '17 > 21 01 '18 @ BOZAR

Archipel - 25 10 '17 > 21 01 '18 @ La Boverie

Since 1969, the EUROPALIA arts biennial invites you to discover the art and cultures of a guest country. The festival doesn’t limit itself to a single genre or discipline. Do you like to marvel at archaeological treasures or contemporary installations? Do you enjoy world and classical music, hip hop and punk? Are you a great fan of traditional puppet theatre or experimental dance? Or do you like to discover the world through a good book or an exciting movie? In the EUROPALIA programme, you are bound to find something you will enjoy!

 

MUSEUMS in Brussel:

Van het kleinste tot het grootste, van het meest klassieke tot het zotste, van het meest artistieke tot het meest wetenschappelijke, ontdek meer dans 100 musea in Brussel...

 

TRAM Experience:

De Tram Experience is er weer met nieuwe gastronomische avonturen! Een Tram Experience als visitekaartje van de Brusselse gastronomie In 2012 zijn tweesterrenkoks uit het hele land aangezocht om hun interpretatie te geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie.

 

Herdenking van de eerste Wereldoorlog 1914-18 in België


-  Door de Belgische regering

De Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1918, wijzigde grondig de geschiedenis van ons land en van de hele wereld

Drie nationale herdenkingsplechtighedenmet internationale uitstraling


-  In Vlaanderen:

De Eerste Wereldoorlog of de Groote Oorlog was het eerste internationale conflict op wereldschaal. Het vond plaats van 28 juli 1914 tot 11 november 1918.

Agenda: Groote Oorlog


-  En Wallonie et à Bruxelles

Centenaire de la Guerre 14-18: Agenda d'événements et commémorations