Uit in Brussel 2016

You are here

Uit in Brussel 2016

Aanbevelingen van Gastenverblijf Living in Brûsel

Wij helpen onze gasten Brussel te verkennen en te beleven. Contacteer ons op +32 2 2414515

Evenementen agenda voor Brussel:

Europalia Arts Festival Indonesia

Disover the three main exhibitions of the Festival

Ancestors & Rituals - 11 10 '17 > 14 01 '18 @ BOZAR

Power and other things. Indonesia & Art (1835-now) - 18 10 '17 > 21 01 '18 @ BOZAR

Archipel - 25 10 '17 > 21 01 '18 @ La Boverie

Since 1969, the EUROPALIA arts biennial invites you to discover the art and cultures of a guest country. The festival doesn’t limit itself to a single genre or discipline. Do you like to marvel at archaeological treasures or contemporary installations? Do you enjoy world and classical music, hip hop and punk? Are you a great fan of traditional puppet theatre or experimental dance? Or do you like to discover the world through a good book or an exciting movie? In the EUROPALIA programme, you are bound to find something you will enjoy!

 

Tshela tendu & Vincent Meessen - Patterns for (Re)Cognition
16 juni ’17 — 10 september ’17

Na tentoonstellingen in KIOSK in Gent (2013) en Kunsthalle Basel (2015), ontvouwt Vincent Meessen deze zomer het derde versie van Patterns for (Re)cognition bij BOZAR. In deze expo-in-een-expo onderzoekt de kunstenaar een lacune in de moderne kunstgeschiedschrijving van België en Congo. Als kunstenaar en curator creëert hij een context met modulaire structuren, 16 millimeter-films, 19e-eeuwse objecten en een geluidsinstallatie. Samen kaderen ze de abstracte >aquarellen van Tshela tendu (Congo, circa 1880-1950) binnen het brede modernistische erfgoed. Hoewel deze Congolese schilder begin jaren 1930 tentoonstelde in Brussel, Parijs, Rome en Genève, belandde zijn werk onterecht in de vergetelheid. Door te focussen op het abstracte werk van de Congolese pionier, draagt deze tentoonstelling bij aan de hernieuwde belangstelling voor Tshela tendu in Europa.

 

Brussel is een Plaizir
16 juni ’17 — 10 september ’17

Hoe zag Brussel er pakweg vijftig jaar geleden uit? Van juni tot september werpt BOZAR je terug in de tijd met een tentoonstelling over Uitgeverij Plaizier. Deze Brusselse uitgeverij bouwde sinds 1977 een indrukwekkende beeldenbank op met haar postkaarten, prenten, kalenders en boeken. Architecturale parels en stedelijke transformaties komen prachtig in beeld, naast voorwerpen die het eigenzinnige parcours van het uitgeverskoppel Wijnand en Mieke Plaizier belichten. Hun liefde voor de Belgische hoofdstad spreekt uit elke afbeelding. Naast een louter documentaire waarde getuigen de foto’s van de manier waarop mensen Brussel herinneren en koesteren en geven ze het collectieve geheugen vorm.

 

Yves KLein - Theater van de Leegte
29 maart ’17 — 20 augustus ’17           

Na het prestigieuze Tate Liverpool verwelkomt BOZAR de tentoonstelling over de gerenommeerde Franse kunstenaar Yves Klein in de lente van 2017. Klein werd bekend met zijn ultramarijnblauwe monochromen. Als geen ander vertolken ze zijn ideeën over spirituele oneindigheid en zijn zoektocht naar het immateriële. Yves Klein werd met zijn beeldende kunst en spectaculaire performances de voorloper van de happening en de body art. In deze expo maak je kennis met zijn grensverleggende oeuvre via ongeziene meesterwerken en nauwelijks vertoond beeldmateriaal.

 

MUSEA in Brussel:

Van het kleinste tot het grootste, van het meest klassieke tot het zotste, van het meest artistieke tot het meest wetenschappelijke, ontdek meer dans 100 musea in Brussel...

 

TRAM Experience:

De Tram Experience is er weer met nieuwe gastronomische avonturen! Een Tram Experience als visitekaartje van de Brusselse gastronomie In 2012 zijn tweesterrenkoks uit het hele land aangezocht om hun interpretatie te geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie.

 

Herdenking van de eerste Wereldoorlog 1914-18 in België


-  Door de Belgische regering

De Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1918, wijzigde grondig de geschiedenis van ons land en van de hele wereld

Drie nationale herdenkingsplechtighedenmet internationale uitstraling


-  In Vlaanderen:

De Eerste Wereldoorlog of de Groote Oorlog was het eerste internationale conflict op wereldschaal. Het vond plaats van 28 juli 1914 tot 11 november 1918.

Agenda: Groote Oorlog


-  En Wallonie et à Bruxelles

Centenaire de la Guerre 14-18: Agenda d'événements et commémorations